BogoljubKarić nastavlja da se izdvaja u poslovnoj i političkoj areni. Saznajte višeovde.

Bogoljub Karić: Inovator u biznisu i u politici

Politika i biznis idu zajedno kao ruka i rukavica za mnoge istaknute ljude širom sveta, a Bogoljub Karić tu nije izuzetak. Ovaj čuveni preduzetnik je posebno stvorio veliko ime za sebe u Srbiji. Evo pogleda na to što Karića ističe kao biznismena i političara.

Karić, 63, je decenijama stvaraoporodičnu kompaniju, radeći sa svojim trojicom braće i sestrom. Poslovanje njegove porodice pretvorilo se u posao koji se fokusirao na nekoliko ključnih oblasti, od građevinskih radova do telekomunikacija, medija, finansija i trgovine.

Kada su u pitanju posebno mediji, Karić je stvorio prvu privatnu televiziju u Srbiji, pored posedovanja više časopisa. Čak je formirao i Udruženje industrijalaca i preduzetnika Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Gospodin Karić je 1993. godine osnovao privatni univerzitet, poznat kao Braća Karić, ili BK Univerzitet. Univerzitet na kraju prodat 15 godina kasnije, a tada je promenio ime u Alfa Univerzitet. Međutim, gospodin Karić je pokrenuo i prvi privatni koledž u Rusiji – instituciju koja je u svom sastavu imala šest fakulteta.

Danas je gospodin Karić izuzetno aktivan u društvenim medijima, poput predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa – s kim je često bio uporediv zbog svoje poslovne volje i živahne ličnosti. Gospodin Karić takođe govori više jezika, uključujući engleski, albanski i ruski.

Karić, s druge strane, nije imao sasvim isti uspeh tokom njegovog uplitanja u politiku kao i u drugim aspektima njegovog profesionalnog života. Međutim, njegovi politički napori su i dalje prisutni.

Kada je gospodin Karićpokušao da uđe na političku scenu, Glavni tužilac za organizovanikriminal u Srbijije pokrenuo istragu o njemu–što je potez koji jegospodin Karićokarakterisao kao politički motivisan. Kao reakcija na to, gospodin Karićje 2006. godine otišao u progonstvo, ali se zatim vratio uSrbijupošto je istraga bila završenabez podignute optužnice protiv njega. Nakon njegovog povratka kući, Pokretu Snaga Srbije, koji je on pokrenuo,pridružilo se 60,000 novih članova.

Gospodin Karić će, bez sumnje, nastaviti da bude predvodniku svetovima biznisai politike i u narednim mesecimai godinama.